Nieuws
1045295
Nieuws

Zonnepanelen maken woning aantrekkelijker

Bij de zoektocht naar een koopwoning wordt steeds vaker gelet op de aanwezigheid van zonnepanelen. Bijna de helft van de Nederlanders wil het liefst een woning met panelen. Ze verwachten dat de waarde van het huis stijgt.

30 procent denkt dat het huis 5000 euro of meer waard wordt, blijkt uit een onderzoek van Motivaction in opdracht van Natuur & Milieu. Het gaat dan om een woning tussen de twee en drie ton met tien zonnepanelen van onder de 5000 euro.

Een op de drie is bereid meer te betalen voor een woning met zonnepanelen. Gemiddeld hebben ze er zo’n 4000 euro extra voor over.

Afgelopen zomer werd bekend dat Nederlanders in hoog tempo zonnepanelen aanschaffen. Door gedaalde prijzen en subsidie (tot 650 euro) hebben in één jaar tijd 78.000 huishoudens de panelen op het dak laten plaatsen.

Sinds kort is het ook mogelijk om via een initiatief van De Telegraaf op de gas- en elektriciteitsrekening te besparen. Onlangs is het platform Telegraaf Collectief opgericht, waar consumenten samen voordelig energie kunnen inkopen. Meer informatie en hoe u kunt meedoen kunt u hier vinden.