Nieuws
1045308
Nieuws

Schrale opbrengst Banksy-verkoop

Een gouden kans. Afgelopen weekend konden mensen het werk van de Britse graffitiartiest Banksy voor een prikkie op de kop tikken. Hij zette gesigneerde canvas doeken met bekende werken voor 60 dollar te koop in New York.

Alleen vergde een dergelijk koopje wel een geoefend oog. Banksy had deze ’sale’ niet bepaald aan de grote klok gehangen. En geheel des Banksy's hingen deze doeken niet in een hippe galerie, maar in een stalletje in Central Park dat werd bemand door een gapende zestiger die verder niet heel veel moeite deed om het werk van de populaire kunstenaar aan de man te brengen. Wel trakteerde hij voorbijgangers die iets kochten op een kus of omhelzing.

Rond 3 uur ’s middags was een moeder bereid twee kleine doeken voor haar kinderen te kopen, maar niet voordat er 50 procent van de verkoopprijs af ging, zo laat de artiest op zijn blog weten. Een andere man wilde 'gewoon iets voor boven de bank’. Het is maar goed dat het niet om de bankrekening van Banksy te doen was. De dagopbrengst telde 420 dollar.