Nieuws/Binnenland
1045331
Binnenland

Otterlose Bos blijft bron van conflicten

Het Otterlose Bos op de Veluwe, aan de rand van de gemeente Ede, blijft een bron van conflicten. De rechter moet een uitspraak doen over het eventueel helemaal afsluiten van dit natuurgebied en nu hebben de provincie Gelderland en de gemeente Ede ruzie over een raster dat in het bos wordt gebouwd.

Het Otterlose Bos hoort formeel bij Nationaal Park De Hoge Veluwe, maar is altijd vrij toegankelijk geweest. Totdat de parkdirectie dit voorjaar besloot om er een hek omheen te zetten, omdat er te veel gecrosst, gedeald en gevreeën zou worden in het gebied.

Afsluiting van het bos, dat toegang geeft tot de Veluwe, zou voor het toerisme in Otterlo (gemeente Ede) een slag zijn. Daarom zijn omwonenden en de gemeente naar de rechter gestapt.

De provincie Gelderland was ondertussen vast begonnen met de bouw van een faunaraster. De gemeente heeft de bouw van dat hek nu stil laten leggen, omdat er geen vergunning voor was aangevraagd. Dat gaat de provincie nu alsnog doen. „In het hek komen twee poorten, totdat de rechter heeft besloten of het bos wel of niet afgesloten wordt.”