Nieuws
1045343
Nieuws

Topvrouw Burberry naar Apple

Angela Ahrendts, ceo van de Burberry Group, hangt halverwege 2014 haar geruite trenchcoat aan de modewilgen en vertrekt naar technologiegigant Apple. Ahrendts wordt als senior vice president verantwoordelijk voor zowel de fysieke als online winkels van Apple. Dat maakte het Britse modebedrijf vandaag bekend.

Ahrendts stond sinds 2006 aan het roer van het modemerk en wordt alom geprezen vanwege de ommekeer die zij Burberry bezorgde. Toen zij aantrad was het het merk met het beroemde ruitjespatroon vooral populair bij voetbalhooligans en andere foute types, maar onder leiding van Ahrendts werd Burberry weer salonfähig.

Duurbetaald

Dat is ook terug te zien aan de financiën. Het luxemerk groeit jaar na jaar, tot grote instemming van beleggers. De beurskoers van de Burberry Group steeg aanzienlijk sinds Ahrendts de touwtjes in handen kreeg.

De topvrouw is daar ook naar betaald: in 2012 was zij met £16.9 miljoen (bijna €20 miljoen) de best beloonde opperchef van alle FTSE 100-genoteerde bedrijven. Creatief directeur Chris Bailey volgt Ahrendt op.