Nieuws/Buitenland
1045353
Buitenland

'Overweldigende' reacties op Maddie McCann

De Britse politie heeft 'overweldigende respons' gekregen na de uitzending van het BBC-programma Crimewatch over de verdwijning van Madeleine McCann. Na de uitzending belden 300 mensen met tips en de politie kreeg ook 170 e-mails, meldt de BBC dinsdag.

In de uitzending zei de politie rekening te houden met een geplande ontvoering. Ook wordt gekeken naar inbraken en nepcollectes in het gebied. De moeder van het meisje, dat 3 jaar oud was toen ze in 2007 uit een vakantiewoning in de Portugese Algarve werd ontvoerd, deed een emotionele oproep aan getuigen om zich te melden.

De politie zoekt een aantal mannen die getuigen hebben zien rondhangen in de buurt van het appartement van het gezin en die mogelijk het terrein verkenden. Bovendien werden compositietekeningen getoond van een man die 's avonds is gezien terwijl hij met een jong kind in zijn armen naar het strand liep.

De leider van het Britse onderzoek komt dinsdag naar Nederland om in het programma Opsporing Verzocht de oproep te herhalen. Ook een optreden in een Duits opsporingsprogramma staat deze week in zijn agenda.