Nieuws/Buitenland
1045369
Buitenland

Bloedbad in VK voorkomen

Een aanslag zoals op winkelcentrum Westgate in Nairobi is in Groot-Brittannië verijdeld. De politie arresteerde zondagavond vier vermeende terroristen die van plan waren een aanslag te plegen.

De mannen zouden nog niet op het punt zijn geweest om de aanslag te plegen, maar zouden wel voorbereidingen hebben getroffen om een bloedbad zoals in winkelcentrum Westgate in Nairobi werd aan te richten. Daar kwamen onlangs tientallen mensen om het leven door een gijzelingsactie van de Somalische terreurgroep Al-Shabaab.

De verdachten zijn allen tussen de 25 en de 29 jaar en hebben een Brits paspoort, maar komen uit Turkije, Pakistan, Algerije en Azerbeidzjan. Toen de politie de vier arresteerde, werden er schoten gelost. Dat gebeurt zelden bij arrestaties in Groot-Brittannië. Vermoedelijk waren de verdachten zelf gewapend. 

Een verdachte werd in een rijke buurt van Londen aangehouden. Twee anderen werden in hun auto in de buurt van de Tower of London opgepakt. De vierde verdachte werd in het zuidoosten van de Britse hoofdstad gearresteerd.