Nieuws/Binnenland
1045488
Binnenland

Mishandeling door zestal Haarlem is verzonnen

Een 20-jarige vrouw uit IJmuiden die zei mishandeld te zijn door zes mannen in Haarlem, blijkt dat verhaal te hebben verzonnen. Dat heeft de politie maandag gemeld.

Ze deed aangifte van de mishandeling die vrijdagavond 4 oktober zou zijn gebeurd. Het verhaal was dat ze werd achtervolgd na een busritje. Na een discussie met twee mannen zou ze later op straat in elkaar zijn geschopt door deze twee en vier anderen, die kennelijk bij het duo hoorden.

Het politieonderzoek, camerabeelden en diverse getuigenverklaringen bleken haar verhaal niet te ondersteunen, meldde de politie maandag. Ze bekende desgevraagd dat het verhaal is verzonnen.

Een woordvoerster van de politie meldde eerder dat de vrouw bont en blauw was en dat ze last van haar heup had. Dat was gebaseerd op „informatie die het slachtoffer zelf geeft”, aldus de politie maandag.

PVV-leider Geert Wilders stelde naar aanleiding van berichtgeving over deze zaak vragen aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de minister van Veiligheid en Justitie. In deze berichtgeving werd gesuggereerd dat het om Marokkaanse jongens ging, die de vrouw hadden mishandeld. Wilders wilde weten hoeveel van de jongens al opgepakt waren en wilde weten of de 'daders' het land uitgezet zouden worden.