Nieuws/Binnenland
1045739
Binnenland

Zedenzaak Haagse basisschool

Op een basisschool in Den Haag is mogelijk sprake van seksueel misbruik bij kinderen in de onderbouw. Dat blijkt uit een brief die het bestuur van de school aan de ouders heeft gestuurd.

Dat meldt Omroep West. In de brief schrijft de directeur van de P. Oosterleeschool: ,,Onze school ontving deze week het bericht dat twee leerlingen in de onderbouw slachtoffer kunnen zijn van seksuele handelingen. Hierbij zouden drie andere leerlingen uit de onderbouw betrokken zijn.''

Volgens de woordvoerder van de school loopt er een politieonderzoek. De politie wilde hier zondagavond nog niet op ingaan: ,,Dit soort zaken ligt altijd heel gevoelig. We zijn een uitgebreid inventarisatieonderzoek gestart.'' In een verklaring op de eigen site schrijft de school dat bij de politie twee verhalen van ontoelaatsbaar gedrag zijn gemeld. ,,Hierbij is de naam van de directeur genoemd." Uit het politieonderzoek zou inmiddels zijn gebleken dat die beschuldiging niet juist is.

Het schoolbestuur heeft vrijdagavond een informatiebijeenkomst gehouden voor ouders. Daarbij waren onder meer de politie, de schoolarts en de GGD aanwezig.

Het schoolbestuur schrijft in de brief verder ,,enorm geschrokken" te zijn. De lessen gaan maandag wel gewoon dor, maar sommige ouders laten aan Omroep West weten hun kinderen thuis te houen.