Nieuws/Binnenland
1045806
Binnenland

ANWB waarschuwt voor gevolgen hevige regenval

Wie zondagochtend de weg op wil gaan, krijgt van de ANWB het advies voorzichtig te rijden omdat er vaak grote plassen water op het wegdek liggen. Het KNMI heeft voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Utrecht de code oranje ingesteld vanwege de hevige en langdurige regenval.

De verbindingsweg van de A20 naar de A4, richting Beneluxtunnel, was vrijwel de hele zondagochtend afgesloten in verband met grote hoeveelheden water op de weg. Aan het eind van de ochtend is de weg weer vrijgegeven. „Wel geldt daar voorlopig nog een snelheidslimiet”, aldus een woordvoerder van de ANWB. De wegafsluiting leidde niet tot lange files.

Rijkswaterstaat waarschuwt vooral het verkeer in Zuid-Holland voor aquaplaning, slippartijen doordat banden door regenplassen de grip op de weg kwijtraken.

Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) heeft het slechte weer zondagochtend al tot veel ongevallen op de Nederlandse wegen geleid. Op de A28 (Amersfoort-Zwolle) is tussen Vathorst en Nijkerk de rechterrijstrook dicht nadat daar een auto in de sloot terecht is gekomen, vermoedelijk door aquaplaning.

Op de toerit naar de A2 (Den Bosch-Utrecht) kwamen bij Beesd twee voertuigen ondersteboven op de rijbaan terecht na een ongeval. Omdat op de plaats van het ongeval een traumahelikopter moest landen, werd de weg afgesloten. Dat leidde rond elf uur tot een file van 2 kilometer, aldus een VID-woordvoerder.