Nieuws/Binnenland
1045809
Binnenland

DierenPark Amersfoort dicht door regen

De extreme regenval heeft ertoe geleid dat DierenPark Amersfoort zondag gesloten is. 'Door wateroverlast kunnen wij de bezoeker niet de gewenste kwaliteit bieden' staat op de website van de dierentuin.

„Het is voor het eerst in ons 65-jarig bestaan dat het park dicht is vanwege extreme regen”, zei een woordvoerder. Het park was ooit wel dicht vanwege hevige sneeuwval.

„De voetgangerspaden staan nu blank. Het zou niet bepaald klantvriendelijk zijn om open te blijven”, grapte de woordvoerder zondag. „Het lijkt op sommige plekken wel alsof je de Indische Oceaan moet oversteken.” DierenPark Amersfoort ging zondag om negen uur open en al na een half uurtje hield het park het voor gezien. Een tiental bezoekers dat de regen toch had getrotseerd, kreeg een vrijkaartje om op een andere, droge dag terug te komen.

Het had volgens hem geen zin om speciale matten op de paden neer te leggen. Het park beschikt ook over machines die water wegzuigen, maar die konden het vele water volgens de zegsman niet aan.

De woordvoerder gaat ervan uit dat het park maandag gewoon weer open is.