Nieuws/Binnenland
1045867
Binnenland

PvdA-raadslid vermist

Ramon Smits Alvarez, PvdA-raadslid en kandidaat-lijsttrekker in Amersfoort, wordt sinds donderdag vermist. Vlak voor zijn verdwijning heeft hij waarschijnlijk 4.000 euro gepind van de rekening van de PvdA-fractie in Amersfoort.

Woensdag en donderdag werd dat bedrag opgenomen. "Ramon was bevoegd om geld op te nemen. We weten vrijwel zeker dat het Ramon is geweest," zegt PvdA-fractievoorzitter Edwin Hinloopen tegen RTV Utrecht.

De 34-jarige Smits Alvarez had zich kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van de PvdA in Amersfoort. Hij is niet meer gezien sinds hij donderdag van huis vertrok. Zijn telefoon en iPad liet hij thuis achter, maar zijn paspoort heeft hij wel bij zich.

"Zijn vrouw heeft vrij snel de politie gebeld," zegt Hinloopen. "We maken ons ernstig zorgen en vragen ons af of hij ooit nog terugkomt."

Tot zondagavond kunnen stemmen worden uitgebracht voor de verkiezing van de fractievoorzitter. Het afdelingsbestuur heeft besloten de bekendmaking van de uitkomst van de lijsttrekkersverkiezing uit te stellen.