Nieuws/Binnenland
1045897
Binnenland

Klantgegevens Ziggo gestolen

Communicatiebedrijf en provider Ziggo is in verlegenheid gebracht door de diefstal van een laptop van een medewerker. Daarop staan privégegevens van ruim 40.000 klanten. De laptop verdween twee weken geleden. Waar dat is gebeurd, wilde een woordvoerder zaterdag in verband met het onderzoek niet zeggen.

In het bestand staan volgens de zegsman alleen naam, adres en woonplaats en gegevens over opzeggingen door klanten. „Geen rekeningnummers of andere gevoelige informatie. Maar dit had uiteraard niet mogen gebeuren”, aldus de woordvoerder. „Bedrijfsregels schrijven voor dat dit soort bestanden niet op een laptop mag worden gezet, maar alleen op servers. De medewerker had dat toch gedaan om in het weekend thuis met de gegevens te kunnen werken.”

In een brief die Ziggo zaterdag aan alle 40.000 betrokkenen heeft gestuurd, staat dat de laptop al eind september is gestolen. „Wij hebben de situatie onderzocht en schatten de kans op misbruik van de gegevens zeer klein in”, zo staat in de brief. Het bedrijf kondigt in de brief aan dat 'de interne werkwijze voor het bewaren van gegevens van klanten op computers wordt aangescherpt'. Ziggo heeft de diefstal gemeld bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM).