Nieuws/Binnenland
1045937
Binnenland

Kort geding tegen pedoseksueel Veenendaal

Burgemeester Wouter Kolff van Veenendaal spant een kort geding aan tegen een pedoseksueel in zijn gemeente. De burgemeester wil via de rechter afdwingen dat de man niet in de buurt komt van plekken waar kleine kinderen spelen. Dat heeft hij zaterdag laten weten.

Volgens Kolff heeft de pedoseksueel zijn straf uitgezeten, maar leidde zijn terugkeer in de wijk Petenbos tot onrust onder buurtbewoners. Een poging van de burgemeester om afspraken te maken met de man mislukte, omdat hij niet wilde meewerken. De burgemeester hoopt dit nu via de rechter toch voor elkaar te krijgen.

„Er moet balans zijn tussen de vrijheid van iemand die zijn straf heeft uitgezeten en de privacy en het leefgenot van de bewoners”. Zo wil de burgemeester met de pedoseksueel afspreken dat hij op bepaalde tijdstippen niet mag komen in de gemeenschappelijke binnentuin van zijn appartementencomplex waar regelmatig kinderen spelen. „Ouders moeten wel even weg kunnen om een kop koffie te halen”, aldus Kolff.

Volgens de burgemeester hebben vergelijkbare gevallen in andere gemeenten uitgewezen dat bestuursrechtelijke maatregelen niet altijd werken. Daarom heeft hij namens buurtbewoners een civielrechtelijke zaak aangespannen.

Het kort geding dient 22 oktober.