Nieuws/Binnenland
1045953
Binnenland

Balkbrug blij met openblijven tbs-kliniek

In het Overijsselse Balkbrug is met blijdschap gereageerd op het nieuws dat de tbs-kliniek Veldzicht open kan blijven. Burgemeester Peter Snijders van de gemeente Hardenberg, waar Balkbrug onder valt, zei zaterdagochtend bij RTV Oost „dolblij” te zijn. „Ik kreeg kippenvel op de armen dat het toch nog gelukt is de kliniek open te houden. Ik heb veel contact gehad met Arie Slob van de ChristenUnie, die heeft zich er tot het laatste moment sterk voor gemaakt. En dat is heel bijzonder”, aldus Snijders.

Ook Onno de Jong, lid van het actiecomité om de kliniek open te houden en oud-werknemer, was blij verrast. „Ik heb menig traantje gelaten. Geweldig nieuws. Het is allemaal niet voor niets geweest. De feestvreugde onder de collega's is gigantisch.”

Commissaris van de Koning in Overijssel, Ank Bijleveld-Schouten, spreekt van een grote opluchting. „Balkbrug en Veldzicht hebben een lange geschiedenis samen. Vele mensen in de wijde omgeving hebben te maken met Veldzicht, voor hun werk of als leverancier.”

Haar collega in Drenthe, Jacques Tichelaar, zegt ook verheugd te zijn dat de tbs-kliniek openblijft. De kliniek ligt weliswaar net over de provinciegrens in Overijssel, maar biedt ook werk aan veel Drenten, zo liet hij zaterdag weten in het Radio 1 Journaal.