Nieuws/Binnenland
1046215
Binnenland

Chaos door sneeuw in Alpen

Zware sneeuwval verlamt het verkeer in grote delen van de Alpen.

In Zuid-Duitsland wordt het verkeer geadviseerd zoveel mogelijk binnenwegen te mijden. In Garmisch Partenkirchen zijn bomen door de plotselinge zware vracht sneeuw omgevallen of omgewaaid en diverse wegen zijn versperd. Vooral het doorgaande verkeer ten zuiden van München ondervindt steeds meer hinder van de sneeuw, die tot in de dalen valt.

Het sneeuwt ook intensief in grote delen van Oostenrijk en Zwitserland. Vanmorgen vroeg was op sommige plaatsen in Oostenrijk, zoals het Kleinwalsertal, al zo’n 30 cm sneeuw gevallen, de eerste van deze winter. Naar verwachting vallen er vandaag grote hoeveelheden. In Vorarlberg, Tirol, Noord-Karinthië en in delen van Zwitserland wordt 70 cm tot hogerop ruim een meter sneeuw berekend. ,,Het is een witte wereld, mooi wakker worden hier", twitterde schaatskampioene Ireen Wüst vanuit Inzell in Beieren.

De verkeersdiensten zullen naar verwachting vandaag een aantal doorgaande passen sluiten voor het verkeer. Ook veel Nederlanders gaan die kant op in verband met de vandaag begonnen herfstvakantie. Aangeraden wordt sneeuwkettingen en winterbanden te gebruiken. Op Wintersportweerman.nl vindt u actuele updates van de toestand in de verschillende regio’s.

De sneeuwval begon gisteravond. Op steeds meer plaatsen ging het kwik onderuit en ging de regen over in sneeuw. Vandaag zal het de gehele dag doorsneeuwen en morgen kan er naar verwachting voor het eerst lokaal worden geskied. Bij ons loopt het niet zo’n vaart. Wel gaat het behoorlijk regenen. Dat gebeurt vanuit het noorden De regen trekt zuidwaarts en er waait een koude noordoosten wind bij 8-12 graden. Ook morgen regent het nog enige tijd. Zondag is het even wat droger, later volgt opnieuw regen.