Nieuws
1046441
Nieuws

Chinezen bouwen per ongeluk flat op nieuwe snelweg

In Chinese stad Xi'ian heeft men een prachtig stukje stadsplanning laten zien. Een flat werd een blok te lang gebouwd en doorsnijdt daardoor een splinternieuwe achtbaans snelweg. De snelweg was gepland om de filedruk in de in centraal China gelegen stad te verminderen. 

De bedoeling was om een 60 meter brede snelweg aan te leggen. Met ernaast een aantal nieuwe flatgebouwen. Echter bleek pas na de bouw dat één van de woontorens een blok te lang was. De nieuwe bewoners waren op dat moment al ingehuisd en weigerden om weer te vetrekken. Hun vorige huizen moesten ze namelijk verlaten wegens de aanleg van een park.

Om tot een oplossing te komen besloten de Chinese autoriteiten uiteindelijk om de snelweg over enkele meters afstand te vernauwen naar een vierbaans weg. Van acht naar vier banen, als daar geen permanente file staat...

Het gaat in China wel vaker mis met de wegenbouw. Omdat de eigenaren van dit huis weigerden te vertrekken werd de snelweg gewoon om de woning heen gebouwd. Het werd uiteindelijk alsnog gesloopt.