Nieuws/Binnenland
1046630793
Binnenland

Artiest breekt meerdere ribben na val in circus Haarlem

HAARLEM - De artiest die van een grote hoogte naar beneden viel tijdens een optreden van het Kerstcircus Haarlem is buiten levensgevaar. De artiest is aanspreekbaar en heeft veel pijnstilling nodig. Hij heeft meerdere ribben gebroken, meldt het circus. Ook spreekt het circus dank uit voor „alle hartverwarmende reacties” die het krijgt.

„De gevallen artiest krijgt alle hulp die nu nodig is en onze crew leeft mee, net zoals u, ons hartverwarmende publiek”, aldus het circus in de verklaring op Facebook. Dit risico hoort bij het circus, zo staat er verder. „Toch bieden wij onze oprechte excuses aan voor deze nare gebeurtenis waar u helaas getuige van was.”

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend. In het circus waren verschillende acts op hoogte. Het slachtoffer maakt deel uit van de groep Mustafa Danguir Troupe en deed mee aan een stunt met het Rad des Doods, waarbij acht artiesten op hoogte ronddraaien. De groep verzorgt meer spectaculaire stunts, zoals een menselijke piramide op een strakgespannen draad.

Het ongeluk gebeurde rond 20.45 uur. Er waren toen zo’n duizend toeschouwers in de circustent aanwezig. Hulpverleners hebben het publiek het circus uitgeleid. „Tussen de duizend toeschouwers zaten ook een hoop kinderen die deze persoon naar beneden hebben zien vallen. Dit is heel heftig om te zien, dus vanuit de politie adviseren we om contact op te nemen met de huisarts, mochten zij hierna klachten krijgen. Ook is er slachtofferhulp beschikbaar”, zegt de woordvoerder.

Het Kerstcircus staat sinds 22 december in het Burgemeester Reinaldapark in Haarlem-Oost. Tot en met 8 januari staan er voorstellingen gepland, onder anderen met Hans Klok. De shows van de komende dagen gaan gewoon volgens planning door, aldus het circus.