Nieuws/Binnenland
1046634
Binnenland

Tweede verdachte fatale schietpartij Blerick opgepakt

VENLO - De Limburgse politie heeft vrijdagmorgen in de binnenstad van Venlo een tweede verdachte gearresteerd in verband met de moord op de Blerickse Ömer Köksal (22). Hij is volgens de politie niet een van de twee verdachten naar wie nog gezocht wordt. Hun identiteit is bij de politie bekend. Ook internationaal wordt naar hen gezocht.

De 21-jarige man uit Tegelen die woensdag als verdachte werd opgepakt na de dodelijke schietpartij in het Limburgse Blerick blijft voorlopig in de cel. De rechter-commissaris heeft zijn voorlopige hechtenis vrijdag verlengd.

Op straat doodgeschoten

Het slachtoffer, de 22-jarige Ömer Köksal, werd woensdag op straat doodgeschoten. Zaterdag wordt bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) sectie verricht op zijn lichaam. De schietpartij heeft te maken met drugs.

Woensdag kwamen veel jonge mensen naar de plaats waar de fatale schietpartij plaatsvond. De mobiele eenheid greep in om de gemoederen tot bedaren te brengen. Volgens de politie heeft de Blerickse wijk veel te maken met overlast door jongeren.