Nieuws/Binnenland
1047208
Binnenland

Slob dreigt: gezin moet erop vooruit gaan

Als dinsdagmiddag tijdens het overleg met de oppositie blijkt dat gezinnen met kinderen nog altijd onevenredig hard geraakt worden door de kabinetsplannen, dan is er voor de ChristenUnie geen reden om verder te praten. „Als er dan geen ruimte is om de ons aaangelegen onderwerpen op te pakken, dan is voor ons wel het punt bereikt dat we zeggen: tot hier en niet verder”, aldus ChristenUnie-leider Arie Slob dinsdag.

Hij stelt geen zin te hebben om „heel lang in kringetjes” te blijven lopen. Volgens Slob wordt er sinds maandag pas echt onderhandeld en voelt hij ook wel ergernis dat het proces lang duurt. Hij wil dat het inkomen van gezinnen met kinderen wordt verbeterd, dat de lasten op arbeid omlaag gaan en dat er wat aan de werkloosheid wordt gedaan. „Als we na vanmiddag nog aan tafel zitten, kunt u er vanuit gaan dat we perspectief zien om er op deze punten uit te komen.”

Tegelijkertijd geeft Slob aan dat hij de hoop heeft dat het kabinet zijn wensen goed heeft gehoord. Het plan wat nu op tafel ligt, is doorgerekend. De partijen zullen die doorrekening bespreken en kijken of en wanneer verder onderhandelen nut heeft.