Nieuws/Binnenland
1047546
Binnenland

Rutte tempert verwachtingen

Premier Mark Rutte waarschuwt voor al te veel optimisme over het economisch herstel. President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) zei vandaag dat Nederland in het derde kwartaal waarschijnlijk uit de recessie is geklommen. Maar volgens de premier kan de vlag allesbehalve uit.

Rutte wil de ,,voorzichtig optimistische signalen'' niet overdrijven, zei hij maandagmiddag. ,,Het is nog heel vers, nog heel pril. Er moet nog heel veel gebeuren'', aldus de minister-president, verwijzend naar de zich voorzichtig herstellende export en woningmarkt. ,,We moeten ervoor zorgen dat we goede maatregelen nemen. Daar zijn we mee bezig. De begroting voor volgend jaar is gemaakt en er zijn gesprekken met andere partijen.''

Knot is op zijn beurt juist ,,redelijk positief'' over de economie. ,,Ik denk dat veel seinen op groen staan'', zei hij. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt november met cijfers over het derde kwartaal. ,,Het kan bijna niet anders dan dat die cijfers positief zullen zijn'', aldus Knot.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop