Nieuws/Binnenland
1047814
Binnenland

Ex-voorman 50Plus komt in verweer bij WNL

Henk Krol verbreekt stilte

De voormalig voorman van 50Plus, Henk Krol, komt in verweer tegen de verwijten die hem worden gemaakt.

Hij wil zondagochtend bij het tv-programma Op Zondag van WNL uitgebreid ingaan op de recente gebeurtenissen, zegt hij.

Henk Krol trad vrijdagnacht terug uit de Tweede Kamer nadat een anonieme bron via een zogenaamde “klokkenluiderwebsite”  stukken had gemaild. Die brachten hem in verband met niet afgedragen pensioenpremies bij de Gay Krant.

Krol wilde de afgelopen dagen niet ingaan op de publiciteit, maar zegt nu in een gesprek met de journalisten Charles Groenhuijsen en Janneke Willemse te willen reageren op hetgeen er afgelopen dagen plaatshad.

Belaagd

De woning van Henk Krol werd afgelopen dagen belaagd door cameraploegen. Hij stelt dat hij behoefte heeft om zijn kant van het verhaal te vertellen, nu het stof langzaam neerdaalt rond zijn onverwachte vertrek.“Ik vermoed dat geen zakenman ooit nog zal kiezen voor een politieke loopbaan. Elke onderneming kent risico’s. Ik ben nog steeds ontzettend trots op wat ik met de Gay Krant voor de emancipatie van homo’s heb betekend. Datzelfde had ik in de politiek willen doen voor de ouderen in ons land,” aldus Krol.

In de uitzending op Nederland 1 (9.30) komt ook de nieuwe peiling van Maurice de Hond aan de orde, met daarin het effect van het plotse aftreden van de populaire voorman van 50Plus voor het politieke landschap.

Ook is FNV-voorman Ton Heerts te gast, een van de architecten van het sociaal akkoord, dat nu onder druk staat. Hij gaat in op de gevolgen voor werkende Nederlanders en de  economie, als er wordt doorbezuinigd.Verder schuift het echtpaar Jonnie en Thérèse Boer aan, dat met restaurant De Librije al jaren eenzaam aan de top staat in het land van de Michellin-sterren. In tijden waarin de economie het minder doet vieren zij hun 20-jarig jubileumjaar, en kunnen zij bogen op mooie successen. Samen vonden ze ook nog tijd voor het maken van weer een nieuw boek, ditmaal voor kinderen.

WNL Op Zondag, Nederland 1, 9.30 uur.