Nieuws/Binnenland
1047891
Binnenland

50Plus gehalveerd in peilingen

Het aftreden van fractievoorzitter Henk Krol heeft direct gezorgd voor een halvering van het aantal zetels van 50Plus. Vorig week stond de partij nog op 10 zetels, maar zondag waren dat er nog maar 5.

Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Hoewel het aantal zetels nog steeds 3 meer is dan bij de verkiezingen, is het 13 minder dan het hoogtepunt van een half jaar geleden. De meeste kiezers die vorige week nog wel 50Plus wilden stemmen en nu niet meer, weten niet op wie ze dan wel zouden stemmen.

Meer dan 80 procent van de ondervraagden vindt dat Henk Krol terecht is opgestapt. Een meerderheid vindt dat hij de groep boven de 50 goed heeft vertegenwoordigd. Van zijn eigen kiezers is dat meer dan 80 procent.

Van de kiezers geeft 39 procent aan 50Plus beter kan worden opgeheven. Onder de kiezers van die partij zelf is dat maar 3 procent.

Vrijdag legde partijleider van 50Plus Henk Krol zijn functie neer nadat de Volkskrant had gemeld dat hij als hoofdredacteur van de Gay Krant jarenlang de betaling van pensioenpremies voor zijn personeel heeft ontdoken.