Nieuws/Buitenland
1048073
Buitenland

Obama eet broodje met Biden

De Amerikaanse president Barack Obama is vrijdag het Witte Huis uitgewandeld om verderop in de straat in een broodjeszaak wat te eten, samen met vicepresident Joe Biden. Hij deed dat kennelijk om zich solidair te tonen met werknemers die even naar huis zijn gestuurd vanwege het dispuut over de financiering van de overheid.

Obama bestelde voor de ogen van verbaasde toeristen en kantoormedewerkers een broodje salami voor Biden. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om een uitspraak van een anonieme medewerker recht te zetten. Die had tegen de Wall Street Journal gezegd dat de Democraten aan het „winnen” waren en dat het de Democraten niet uitmaakte hoe lang het zou duren omdat „het eindresultaat telt'.

„Er is geen sprake van winnen als families niet weten of ze wel of niet betaald worden”, antwoordde hij op een vraag die door een journalist werd geroepen. „Zo lang ze niet aan het werk zijn, is er geen sprake van winnen”, aldus Obama. Hij geeft de Republikeinen de schuld van de wurgende impasse.