Nieuws/Binnenland
1048093
Binnenland

Op Brabantse basisschool geven de ouders les

Leerlingen op een basisschool in Drunen (Brabant) krijgen vanaf november een paar ochtenden in de week les van hun ouders. Volgens de school zijn de individuele lessen bevordelijk voor de leerprestaties. Dat heeft de school vrijdag bevestigd naar aanleiding van een bericht in NRC Handelsblad.

Volgens leerkracht Joris Spekle die het ouderproject gaat uitvoeren, zullen de ouders met hun eigen kind aan de slag gaan met vakken als rekenen, lezen en schrijven. Spekle begeleidt op zijn beurt de ouders.

Volgens Spekle hebben ouders meer oog voor het niveau van het kind. „Op die manier wordt een kind nooit meer iets gevraagd wat hij niet kan”, zegt de leerkracht.

De PO-raad, sectororganisatie voor primair onderwijs, laat weten betrokkenheid van ouders bij het onderwijs van hun kinderen erg belangrijk te vinden. Wel ziet een woordvoerder van de PO-raad enkele gevaren en valkuilen bij het project. Een nadrukkelijke voorwaarde is volgens hem dat de manier van lesgeven past bij de ouders, de kinderen en de leraren.

„We hebben het nieuwe voorstel van de school ontvangen”, zo zegt een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. „De Onderwijsinspectie verdiept zich er momenteel in. Die laat de school op korte termijn weten of hun voorstel voldoet aan de geldende kwaliteitseisen.”