Nieuws/Buitenland
1048125
Buitenland

Moeder 15 jaar cel in voor doodhongeren zoon

Een Britse moeder die haar 4-jarige zoontje liet doodhongeren en het lijkje vervolgens bijna twee jaar in een kinderbedje heeft laten liggen, moet 15 jaar de cel in. Dat heeft de Britse rechter vrijdag bepaald, meldt de BBC.

De alcoholverslaafde Amanda Hutton, moeder van in totaal acht kinderen, werd door de rechter als „een groot gevaar” voor kinderen bestempeld. Volgens de rechter was ze „bang dat iemand zou ontdekken dat ze haar zoon had omgebracht” en liet ze het lichaam van kleuter Hamzah daarom 21 maanden lang in huis liggen. Medewerkers van kinderbeschermingsinstanties vonden het uiteindelijk in de stinkende woning, waarin de vloeren tot op enkelhoogte met troep als lege wodkaflessen en rottend voedsel waren bedekt.

Hutton had eerder toegegeven zes van haar andere kinderen niet goed verzorgd te hebben. Tegen haar oudste zoon (24), die op de hoogte was van Hamzahs dood, had ze gedreigd zijn broertjes en zusjes te vermoorden als hij dat tegen iemand zou vertellen. Ook zei ze dat ze dan het huis in brand zou steken.