Nieuws/Binnenland
1048132
Binnenland

Ministerie: reis niet naar Nosy Be

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Nederlandse toeristen af naar het eiland Nosy Be in Madagaskar te reizen. Dat meldde het departement vrijdag op zijn website.

Op het toeristeneiland Nosy Be zijn twee buitenlanders en een inwoner door een woedende menigte gelyncht na de moord op een 8-jarige jongen. Volgens de boze bewoners van het eiland is de jongen om het leven gebracht om zijn organen.

Het ministerie adviseert Nederlanders die al op het eiland zijn binnen te blijven. Ook Frankrijk heeft zijn onderdanen in Madagaskar opgeroepen voorlopig niet naar buiten te gaan. Minstens een van de slachtoffers heeft de Franse nationaliteit.

SNP Natuurreizen is een van de weinige reisbureaus in Nederland die vakanties op Nosy Be aanbiedt. Op dit moment heeft SNP geen Nederlandse klanten op het eiland. Begin volgende week gaan twee Nederlanders naar Madagaskar voor een rondreis. Een onderdeel van de trip zal Nosy Be zijn. SNP zal met de beiden overleggen. Mogelijk worden het eiland geschrapt uit hun vakantieplannen.