Nieuws
1048142
Nieuws

Sigarettenaansteker in Hyundai’s verdwijnt in Zuid-Korea

In Zuid-Korea monteert Hyundai niet langer sigarettenaanstekers in modellen. De ruimte waar normaal gesproken de aanstekers zat, wordt voortaan opgevuld met een USB-ingang.

Onderzoek

“Met ingang van 1 oktober hebben alle auto’s bedoeld voor de Koreaanse markt niet langer een sigarettenaansteker maar een USB-ingang”, zegt Hyundai tegen Financial Times. Of de sigarettenaansteker ook in Europa gaat verdwijnen kan de Nederlandse woordvoerder nog niet bevestigen. “Over deze plannen is hier nog niets bekend, maar in Europa hebben alle modellen al een USB-ingang en is de sigarettenaansteker nog gewoon leverbaar”, aldus de zegsman. Zusterbedrijf Kia wacht nog even af.

Hyundai komt tot het besluit naar aanleiding van onderzoek onder klanten. 92 procent verkiest namelijk een USB-ingang boven een aansteker en volgens de autobouwer laadt de batterij van een telefoon zeven keer sneller op via een USB-poort dan via een kabel in de aansteker. Het besluit was in die zin dan ook snel genomen. De asbak blijft wel in de auto aanwezig. En rokers hebben niets te vrezen, want op de markt zijn diverse USB-aanstekers te koop. Het enige wat verdwijnt is de 12 volt aansluiting; een universele energiebron waarmee je overal ter wereld uit de voeten kon.