Nieuws/Binnenland
1048143
Binnenland

Topman Bruna stapt op

Directeur Peter Brouwer van de Bruna is plotseling opgestapt. Hij werkte drie jaar als hoogste baas van de winkelketen.

Brouwer wordt tijdelijk opgevolgd door Fred Zeegers die algemeen directeur is van Postkantoren bv, een joint venture van ING Groep en PostNL. Dat bedrijf wordt op 31 december ontmanteld en bestaat alleen nog maar uit de 375 winkels en de webwinkel van Bruna en wat vastgoed.

Brouwer wist Bruna in roerige jaren op de kaart te houden. Volgens eigen zaggen heeft hij ervoor gezorgd dat het marktaandeel groeide. Volgens insiders zou Brouwer niet meer de juiste man op de juiste plek zijn. „Je moet een halve politicus zijn”, laat een ingewijde weten. „In tijden dat de omzet onder druk staat.”

Zeegers gaat op zoek naar een vervanger voor Brouwer. „Zijn vertrek is een persoonlijke keus geweest”, bezweert de nieuwe topman. „Het zal een paar maanden duren om iemand e vinden.” ” Of Zeegers het niet kan combineren met zijn directeurschap van Postkantoren bv dat aan het eind van het jaar afloopt? „Nee”, zegt hij beslist. „Het is geen bezuinigingsmaatregel die we doorvoeren. Er is geld om een mooie toekomst voor Bruna uit te stippelen. We zijn echt op zoek naar een vervanger voor Brouwer. Maar het zal een paar maanden duren om iemand te vinden met het signatuur van hem.”