Nieuws
1048156
Nieuws

Zo maak jij jouw schoenen herfstklaar

Je kent het wel: net wanneer je met je splinternieuwe schoenen de deur uitstapt, komt het met bakken uit de lucht vallen. Daar gaat je nieuwe aanwinst. Niet getreurd! VROUW geeft handige tips om jouw schoeisel herfstproof te maken.

Schoenen en laarzen zijn meestal behoorlijk duur. Wij vrouwen raken al snel gehecht aan een ‘perfect’ paar en willen er dan ook alles aan doen om de levensduur van hun nieuwe aankoop te verlengen. En dat kan makkelijk!

Goede onderhouding

Heb je zojuist een nieuw paar aangeschaft? Gebruik dan een goede onderhoudspray om jouw schoenen water- en vuilafstotend te houden. Bij lakleer is het belangrijk dat je de schoenen regelmatig met lakspray of lakolie behandelt.

Kies het juiste paar

Is er buiten een hevige stortbui gaande? Kies dan het liefst niet voor leren schoenen of een paar van suède of nubuck. Dit is zeer onpraktisch bij nat weer. Het schoeisel zal nat worden en zelfs bij een goede behandeling van de schoenen zal een flinke regenbui voor vochtige voeten zorgen. Ga op een regenachtige dag liever voor regenlaarjes. Deze houden jouw voeten tijdens een flinke plensbui droog.

Voldoende ventilatie

Word je tijdens het wandelen onaangenaam verrast door slecht weer? Zorg er dan voor dat je jouw schoenen thuis voldoende laat ventileren. Laat natte schoenen hoe dan ook nooit drogen bij een verwarming. Bij door-en-door natte schoenen is het aan te raden om wat oude kranten of keukenpapier te pakken en ze in de buitenlucht te laten luchten. Mits het niet stort natuurlijk…

Wissel regelmatig af

Het uitbreiden van je schoenencollectie is heel het jaar door verleidelijk. Des te meer reden om regelmatig van exemplaar te wisselen. Dit is niet alleen leuker, maar ook veel beter voor je schoenen. Door heel het jaar door op hetzelfde paar rond te lopen, slijten de schoenen sneller en kun je ze sneller weggooien. Dus trek bij herfstachtig weer je regenlaarsjes aan en laat je suède laarzen nog een dagje wachten. Want na regen komt…? Precies!