Nieuws
1048170
Nieuws

Apple neemt makers Google Now-concurrent over

iPhone-producent Apple heeft het bedrijf achter Cue, een persoonlijke digitale assistent, overgenomen. Dat meldt AppleInsider.

Cue werd in juni gelanceerd, maar liet eerder deze maand al weten te stoppen met de dienst. Nu blijkt dus dat het bedrijf is opgeslokt door de iPhone-maker. Althans, als de geruchten geloofd mogen worden, want Apple zelf houdt de lippen stijf op elkaar.

AppleInsider claimt dat er zo'n $35 miljoen met de overname gemoeid is, al stelt IT-blog TechCrunch dat Cue wel tussen de $50 miljoen en $60 miljoen heeft opgebracht.

Cue was vergelijkbaar met Googles Now-dienst, waarbij de gebruiker informatie krijgt voorgeschoteld zonder dat hij er specifiek om vroeg. Dit gaat van verkeersinformatie voor de weg naar huis, tijden van geboekte vluchten en aankomende evenementen. Apple zelf heeft ook een dergelijke dienst ingebouwd in het notificatiecentrum van iOS 7, maar deze is een stuk gelimiteerder dan wat zijn grote concurrent aanbiedt. Vermoedelijk hoopt het bedrijf de functionaliteit dankzij de expertise van de nieuwe werknemers op te krikken.