Nieuws
1048172
Nieuws

iOS app Google Play Music in aantocht

Google lanceert later deze maand een Google Music iOS app. Net als de Android app zal het programma aanbevelingsfuncties en persoonlijke radiodiensten bieden.

Dat meldt Engadget op basis van anonieme bronnen. Google zou de iOS app intern aan het testen zijn, maar moet nog enkele fouten verhelpen voordat de app gelanceerd kan worden.

Google gebruikers in zo’n twintig landen kunnen gebruik maken van Google’s Play Music dienst. Sinds deze week geldt dat ook voor Nederlandse gebruikers. De dienst is beschikbaar via het web en via een Android app.

iOS gebruikers die op hun mobiele apparaten toegang willen tot de dienst, kunnen nu alleen nog gebruik maken van een gelimiteerde webapp of van een niet-officiële iOS app.

Via muziekdienst Google Play Music kunnen gebruikers gratis tot 20.000 nummers opslaan en via een smartphone, tablet of computer afspelen. Het uploaden gebeurt met een programma die de muziekbibliotheek van de gebruiker scant en vervolgens de tracks uploadt naar de servers van Google. Daarna kan via music.google.com de dienst benaderd worden. Ook is het mogelijk om nummers aan te schaffen in een downloadwinkel.

De betaalde All Access dienst biedt voor een vast bedrag per maand toegang tot het onbeperkt streamen van nummers uit de meer dan 18 miljoen liedjes tellende collectie van Google. Gebruikers die zich voor 15 november aanmelden, betalen hiervoor 7,99 euro per maand. Mensen die zich na deze datum inschrijven, betalen 9,99 euro.