Nieuws
1048174
Nieuws

Kattenkubus op Kickstarter

Een Amerikaanse bedrijf heeft een hit te pakken op investeringssite Kickstarter. Het Petcube-project is na een week al volledig gefinancierd. Met deze high tech-kubus kunnen eigenaren van een hond of kat vanop afstand met hun huisdier spelen.

De Petcube bevat een camera, microfoon en luidsprekers en een vanop afstand bestuurbare laser. Het idee is dat de gebruiker, als hij buitenshuis is, in kan loggen op de Petcube om vervolgens vanop afstand contact te hebben met zijn viervoeter. Middels de laser is het zelfs mogelijk om te spelen met het diertje.

Geïnteresseerde kunnen nu via Kickstarter een exemplaar reserveren. De 'vroege vogel'-versie van $99 is al uitverkocht, maar voor $149 is nog een Petcube te reserveren. Voor $179 wordt er een een pluizig hoesje om gedaan zodat de aluminium buitenkant niet meteen helemaal kapot gekrast wordt.

Het apparaat wordt nadat het in productie wordt genomen ook aangeboden aan asielen en andere opvangcentra, zodat mensen zonder huisdier kunnen spelen met een opvanghond of -kat. Het bedrijf hoopt dat op deze manier meer asieldieren worden geadopteerd.

In mei 2014 moeten de eerste exemplaren worden verscheept. Gezien de geschiedenis van andere Kickstarter-projecten, moeten financierders erop rekenen dat dat een paar maandjes langer duurt.