Nieuws
1048175
Nieuws

'Microsoft wil toestel met Windows en Android'

Softwaregigant Microsoft zou een voorstel hebben gedaan aan telefoonproducent HTC omtrent het maken van een smartphone waarop zowel Android als Windows Phone 8 staat. Dat meldt Bloomberg.

Microsoft zou bereid zijn om de licentiekosten voor zijn mobiele besturingssysteem te verlagen of zelfs helemaal af te schaffen als HTC op het bod ingaat. Het doel van het bedrijf met deze opmerkelijke deal is om zijn marktaandeel op te krikken.

Daarnaast zou het een goedmakertje kunnen zijn nu de Amerikaanse softwarereus het smartphonedeel van Nokia heeft overgenomen en nu feitelijk gaat concurreren met zijn partners.

HTC zou volgens de bronnen van het financiële persbureau nog geen beslissing genomen hebben. Wellicht ziet het noodlijdende bedrijf een kans om met een toestel met twee OS'en om een opvallend apparaat te maken.

Hoewel de smartphones van HTC door de pers namelijk goed worden ontvangen, lukt het bedrijf het maar niet om de consument te overtuigen. Deze ziet een keuze voor een smartphone als een keuze tussen Apple en Samsung, zo blijkt uit de laatste kwartaalcijfers van de Taiwanese producent.