Nieuws
1048177
Nieuws

Sitecom lanceert nieuw merk voor accessoires

Betaalbare bluetooth speakers van Fresh 'n Rebel

Sitecom zet met Fresh ’n Rebel een nieuw merk in de markt dat betaalbare accessoires biedt voor smartphone en tablets. De eerste productlijn bestaat uit een vijftal bluetooth speakers met een prijskaartje variërend van €30 tot €90.

Het bedrijf lanceert de producten niet onder de bekende Sitecom naam. "Sitecom levert wat minder tot de verbeelding sprekende netwerkoplossingen, terwijl Fresh 'n Rebel echte wannahave producten biedt", legt woordvoerster Stephanie van den Berg uit. Naast bluetooth speakers komt het nieuwe lifestyle merk binnenkort ook met universele opladers en toetsenborden.

Onderzoek van Gfk laat zien dat accessoires voor tablets en smarthones momenteel één van de weinige groeimarkten zijn. In de eerste helft van 2013 zijn meer dan 2,3 miljoen draadloze speakers verkocht in Europa. Deze trend wordt vooral aangedreven door bluetooth. Gfk verwacht dat binnen twee jaar één op de drie verkochte draagbare speakers beschikt over bluetooth mogelijkheden. Net als koptelefoons zullen draagbare speakers volgens de onderzoekers uitgroeien tot modeaccessoires waardoor design en kleur steeds belangrijker worden.

De draagbare speakerserie Rockbox van Fresh 'n Rebel bestaat uit vijf modellen.  Alle vijf modellen kunnen naast het afspelen van muziek ook gebruikt worden als speakerphone. Gebruikers kunnen er telefoon- en internetgesprekken, via Skype, Google Talk of andere diensten, handsfree mee aannemen. Alle Rockbox modellen komen met een ingebouwde oplaadbare batterij. De speakers kunnen via Bluetooth verbonden worden met telefoons, tablets, iPods en andere mobiele apparaten. En om er zeker van te zijn dat het werkt met ieder apparaat, kunnen ze ook verbonden worden met de meegeleverde audio-kabel.

Het instapmodel, Rockbox #1 (€30), is een kubusvormige speaker in broekzakformaat. De batterijduur bedraagt 6,5 uur. De eveneens compacte Rockbox #2 (€50) biedt met een opgeladen batterij tien uur muziekplezier. De Rockbox Round (€35) kan met een koordje vast gemaakt worden aan de pols zodat de gebruiker zijn muziek altijd binnen handbereik heeft. De batterijduur bedraagt 4 uur. De #1, #2 en Rockbox Round zijn verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren. Tot slot bestaat de serie uit de Rockbox Curve (€60) en de Rockbox Raw (€90) die beide beschikken over twee drivers en een passieve bas woofer.

De Rockbox speakers zijn per direct verkrijgbaar via onder andere Media Markt, Saturn en Alternate.