Nieuws
1048184
Nieuws

Rente spaardeposito's loopt op

Voor spaarders is een einde gekomen aan anderhalf jaar van rentedalingen. Omdat de rente op langlopende termijndeposito’s zelfs begint op te lopen, moeten zij hun geld voorlopig niet langer dan een jaar vastzetten.

Dat adviseert oprichter Oscar Toom van vergelijkingssite Uw-spaarrente.nl. De hoogste rente op een vijfjarig termijndeposito bedraagt momenteel 3,1 procent. „Maar over zes maanden kan die rente best een procentpunt hoger staan”, legt de spaarexpert uit.

Toom verwacht dat de gewone spaarrente op korte termijn echter nauwelijks gaat stijgen. Op zulke vrij opneembare spaarrekeningen biedt Nationale-Nederlanden Bank een hoogste rente van 1,95 procent, gevolgd door LeasePlan Bank met 1,93 procent.

Lichtpuntje

Een lichtpuntje voor spaarders is ook dat de inflatie vanaf deze maand met ruim 0,6 procentpunt gaat dalen door het wegvallen in de vergelijking van de btw-verhoging uit oktober 2012.

Volgens Toom wordt het daardoor aantrekkelijker om deze maand te kiezen voor een éénjarig termijndeposito bij de Belgische bank Argenta tegen een actierente van 2,25 procent. „Daarmee zit je dan iets boven of rond de inflatie." Argenta valt overigens niet onder het Nederlandse, maar het Belgische depositogarantiestelsel.