Nieuws/Binnenland
1048189
Binnenland

Dit zijn de mkb-vriendelijkste gemeenten

Hoe staat het met de dienstverlening van gemeenten aan lokale ondernemers? Voor de derde keer organiseert MKB-Nederland de landelijke verkiezing voor mkb-vriendelijkste gemeente. De twaalf provinciale winnaars werden dinsdag bekendgemaakt.

Om kans op de titel te maken moeten gemeenten zich bezighouden met onder meer het terugdringen van regeldruk, matigen van ozb-tarieven en andere lokale lasten en het mkb kansen bieden bij aanbesteden. Het onderzoek is uitgevoerd door bureau Lexnova, in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken.

Van maart tot augustus konden ondernemers via www.mkbvriendelijkstegemeente.nl hun stem uitbrengen. Tijdens 'De week van de mkb-vriendelijkste gemeente', van 21 tot en met 25 oktober, bezoekt MKB-Nederland vier regiowinnaars. De landelijke finale vindt plaats op 28 november in Amsterdam tijdens 'de Week van de Ondernemer', met een aparte prijs voor de beste grote gemeente (G36).

De winnende gemeentes zijn Amstelveen, Assen, Barneveld, Bergambacht, Bunschoten, Gilze en Rijen, Reimerswaal, Rijssen-Holten, Roermond, Skarsterlân, Stadskanaal en Zeewolde. Twee jaar geleden won Bergambacht de wisseltrofee. Helmond was toen de beste onder de grote steden.