Nieuws/Binnenland
1048205
Binnenland

Zaak Madeleine McCann in Opsporing Verzocht

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt binnenkort weer aandacht aan de verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann in 2007. Het programma wijdt in de uitzending van 15 oktober een item aan de zaak, meldde de AVRO vrijdag.

Eerder werd bekend dat de Britse politie op maandag 14 oktober een nieuwe getuigenoproep met „substantiële nieuwe informatie” doet in Crimewatch, de Britse evenknie van Opsporing Verzocht. Om wat voor informatie het gaat en hoe die in het Nederlandse programma aan bod komt, is nog niet duidelijk. De zaak krijgt aandacht van de Nederlandse (en hoogstwaarschijnlijk ook Duitse) televisie omdat er tijdens Madeleines verdwijning veel Nederlandse en Duitse vakantiegangers in de Algarve waren.

De BBC meldde vrijdag dat de Britse politie onderzoek doet naar het telefoongebruik van duizenden mensen die in het Portugese stadje Praia de Luz waren toen de Britse 3-jarige daar verdween.

Rechercheurs proberen de eigenaren te achterhalen van alle telefoons die tijdens de ontvoering van Maddie in het dorp waren. Naast de 3000 inwoners waren dat talloze vakantiegangers en seizoensarbeiders vanuit de hele wereld. Volgens Scotland Yard is het telefoongebruik nooit eerder zo intensief bekeken in de zaak.

De recherche heeft 41 „interessante mensen” op het oog die meer zouden kunnen weten over het lot van Maddie. Niemand is gearresteerd.