Nieuws
1048234
Nieuws

52 miljoen dollar voor een Ferrari

In juni 2012 werd er een Ferrari 250 GTO uit 1962 verkocht voor een bedrag van 35 miljoen dollar. De Italiaanse sportwagen ging de boeken in als de duurste 250 GTO ooit. Maar die titel bleek tijdelijk, want volgens Bloomberg heeft een Spaanse autoverzamelaar recent 52 miljoen dollar afgetikt voor een soortgelijk Ferrari-model.

38,2 miljoen euro

De 250 GTO uit 1963 was eerst in handen van de verzamelaar Paul Pappalardo in Greenwich, Connecticut. Nu is de auto in handen van een Spanjaard. Wie de koper is wordt niet gezegd maar tegenover Bloomberg melden specialisten dat de auto voor 52 miljoen dollar, omgerekend zo’n 38,2 miljoen euro, in een privédeal van eigenaar is gewisseld. Pappalardo geeft in een reactie geen details. “We bevestigen dit soort zaken nooit”, zegt hij.

De ultieme Ferrari

Van de 250 GTO zijn slechts 39 exemplaren gebouwd. “Niet zozeer de oplage maakt het model bijzonder, want er zijn Ferrari’s gebouwd in een kleinere oplage. Het is vooral het feit dat iedereen de auto kent. Je hoeft geen kenner te zijn om iets van een GTO gehoord te hebben. Het is het topmodel uit die periode in de racerij. Verzamelaars beschouwen de 250 GTO als de ultieme Ferrari. Het kan best dat over een aantal jaar een 250 GTO verkocht wordt voor een nog hoger bedrag”, aldus klassiekerexpert dr. Vincent van der Vinne.