Nieuws/Binnenland
1048248
Binnenland

Benno L. urenlang zoek

De voor ontucht veroordeelde zwemleraar Benno L. is donderdag urenlang compleet van de radar verdwenen. Justitie had geen idee waar de zedendelinquent was doordat de batterij van zijn enkelband leeg was.

Benno L. werd donderdagmiddag aangehouden omdat hij volgens het Openbaar Ministerie (OM) afspraken die horen bij zijn voorwaardelijke vrijlating, niet nakomt. Een daarvan was dat hij onvindbaar was. Ook heeft hij geen vaste woonplek. Het OM zal de rechter vragen om hem nog celstraf te laten uitzitten. Hoe lang is nog onduidelijk.

Benno L. vindt de voorwaarden die hem zijn opgelegd zo streng dat hij zich voelt 'gekneveld'. Zijn advocaat Pieter van der Kruijs heeft vrijdag direct een verzoek om vrijlating ingediend. Zijn verzoek wordt vermoedelijk heel binnenkort behandeld, tegelijk met de vordering van het OM. Wanneer is ook nog niet bekend.

Benno L. heeft donderdag bij de rechtbank in Den Haag ook een kort geding aangespannen voor een permanente woonplek en versoepeling van de voorwaarden. Of dat kort geding doorgaat, kon Van der Kruijs nog niet zeggen.

De zwemleraar uit Den Bosch kwam in juni vrij na 4 jaar in de cel voor misbruik van tientallen zwakbegaafde meisjes.