Nieuws
1048264
Nieuws

NVM ziet het zonnig in met Open Huizen Dag

Woningzoekenden kunnen zich zaterdag oriënteren en misschien wel meteen hun slag slaan op de huizenmarkt. Ongeveer 45.000 huizen zijn te bezichtigen door heel het land tijdens de NVM Open Huizen Dag, die twee keer per jaar wordt georganiseerd.

„Hopelijk zit het weer mee, maar ik verwacht veel bezoekers. Er zijn steeds meer positieve signalen op de woningmarkt; het sentiment trekt duidelijk aan. En het gaat om hét verkoopevenement op de woningmarkt”, vertelt Roeland Kimman van de makelaarsorganisatie.

Deze ronde doen ongeveer 5000 huiseigenaren minder mee vergeleken met de laatste Open Huizen Dag in april. Dat komt volgens Kimman omdat het totale landelijke aanbod ook kleiner is geworden. In totaal staan er nu zo'n 220.000 tot 225.000 woningen te koop in het land, ongeveer 10.000 minder vergeleken met een half jaar geleden.

De Open Huizen Dag wordt tweemaal per jaar georganiseerd: in het voorjaar en in de herfst. De laatste keer in april waren er 105.000 huisbezoeken.

Van de huizen die meededen werd bijna een vijfde (18 procent) verkocht. Van de woningen die niet waren te bezichtigen, kreeg slechts 9 procent een nieuwe eigenaar. „Of dit puur met de Open Huizen Dag te maken heeft weten we niet, maar mensen die meedoen zijn actief bezig met de verkoop van hun woning”, aldus Kimman van de NVM.

 

Hypotheeksite

Alles over aflossen, hypotheekrenteaftrek, een woning kopen en de laatste ontwikkelingen op de huizenmarkt leest u hier op de hypotheeksite van OverGeld.nl.