Nieuws/Binnenland
1048284
Binnenland

Bijlmerramp voor 21e keer herdacht

Bij 'de boom die alles zag' komen vrijdagavond nabestaanden en overlevenden samen voor de jaarlijkse herdenking van de Bijlmerramp. Voor de 21e keer is de boom, die op 4 oktober 1992 midden in het rampgebied stond, de ontmoetingsplaats. Tijdens de herdenking vliegen zoals elk jaar geen vliegtuigen over de wijk in Amsterdam-Zuidoost.

De vliegtuigramp, waarbij 43 mensen omkwamen, wordt traditioneel herdacht met een minuut stilte om 18.35 uur en een kranslegging. Dit jaar is de officiële plechtigheid rond het moment waarop het vrachttoestel van El Al zich in de twee flats boorde volgens de organisatie kort en sober. Bij de boom wordt een tent ingericht, waar geïnteresseerden de hele dag terechtkunnen voor uitleg en bezinning.

Op zondag 20 oktober wordt in het Bijlmerpark Theater voor het eerste de film 'In het niets' vertoond aan nabestaanden en slachtoffers. Het werk van regisseur Daniel Bruce is de eerste speelfilm over de Bijlmerramp. 'In het niets' wordt op 13 december uitgezonden op televisie.