Nieuws/Binnenland
1048291
Binnenland

CDA-raadslid aangehouden na mishandeling

Het 47-jarige CDA-raadslid Ton Joris uit het Limburgse dorp Posterholt is aangehouden omdat hij op de kermis in zijn woonplaats iemand geslagen heeft. Dat gebeurde op 1 september, erkende Joris vrijdag na berichtgeving in de plaatselijke kranten. „Ik heb iemand met wie ik een langlopend conflict heb, in het gezicht geslagen en ben daarop aangehouden.”

Joris is raadslid in Roerdalen. Hij verloor naar eigen zeggen zijn zelfbeheersing toen hij de man op de kermis tegenkwam. Dinsdag werd hij aangehouden. Joris wil het raadswerk voortzetten, in ieder geval tot het politieonderzoek is afgerond.

De politie bevestigt de aanhouding. Volgens de politie heeft het slachtoffer korte tijd het bewustzijn verloren, liep de man hoofdletsel op en moest hij zich onder doktersbehandeling laten stellen. Het CDA-raadslid ontkent dat het slachtoffer buiten bewustzijn is geweest.

Het CDA in Roerdalen neemt volgende week een beslissing over de positie van Joris, zei een woordvoerder van de partij. „We kennen Joris als een toegewijd raadslid, maar wat op de kermis gebeurde keuren we af”, zei hij. Het CDA wil eerst alle informatie op een rijtje zetten voor een beslissing genomen wordt.