Nieuws/Binnenland
1048293
Binnenland

Verdachte schutter Spijkenisse 'most wanted'

De 30-jarige Nadyen Antonio Ilina, die ervan wordt verdacht op 3 augustus in Spijkenisse een 40-jarige man te hebben doodgeschoten, staat sinds donderdag op de nationale opsporingslijst. De politie meldt dat ze de man op de 'most wanted-lijst' heeft gezet omdat hij gevaarlijk is en omdat andere opsporingsmiddelen tot nu toe niet hebben geholpen. Daarom is nu zijn identiteit publiekelijk bekendgemaakt.

De verdachte zou het 40-jarige slachtoffer hebben doodgeschoten op een parkeerplaats aan de Noordakker in Spijkenisse. De toegesnelde hulpverleners konden hem niet meer redden. Al snel wist de politie wie de vermoedelijke dader was, maar het is sindsdien nog niet gelukt hem in de boeien te slaan.

Ilina is volgens de politie nog steeds vuurwapengevaarlijk en de kans bestaat dat hij opnieuw gaat schieten. Aan mensen in zijn omgeving heeft de politie meerdere keren gevraagd te vertellen waar de verdachte is, deze personen hebben daaraan geen gehoor gegeven. Ook heeft de man de kans gekregen zichzelf te melden bij de politie.

Donderdagavond viel een arrestatieteam na een tip een woning in Vlaardingen binnen, maar de verdachte was daar niet.

Wie meer weet over de schietpartij of de verblijfplaats van de man kan dat melden op de tiplijn van de politie, bij de Criminele Inlichtingen Eenheid of via Meld Misdaad Anoniem.