Nieuws/Binnenland
1048327
Binnenland

MBO-scholieren krijgen pensioenles voor later

Jongeren weten te weinig van pensioen, vond de top van de Nederlandse pensioenwereld. Daarom gaven bestuurders van pensioenfondsen- en verzekeraars donderdag les aan 1500 MBO-scholieren over sparen voor de oude dag.

De pensioenles Mañana is onderdeel de Pensioen3daagse, een jaarlijks evenement waarbij pensioenuitvoerders en overheid campagnes over pensioenen houden op initiatief van voorlichtingsplatform Wijzer in geldzaken . Docenten waren onder meer Maarten Edixhoven (directievoorzitter Zwitserleven), Harry Vossebeld (bestuurder bij PGGM) en Peter Borgdorff (directeur PFZW). Borgdorff noemde het een feestje om voor de klas te staan. Via deze link ziet u een videoverslag van een van de pensioenlessen.

 

De jongeren kregen eerst de opdracht om mensen in hun omgeving te interviewen over pensioen, deden daarna een online pensioenquiz voor hun kiezen op Edgie.nl en volgden daarna pensioenles aan de hand van animatiefilmpjes. De bedoeling was om op een speelse manier basiskennis over pensioenen over te brengen, zodat ze er bekend mee zijn als ze er later zelf mee geconfronteerd worden, vertelt Thea Hazel-Stals, directeur van de Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB), dat financiële scholing van jongeren bevordert. Volgens Hazel-Stals staat pensioen wel ver af van de belevingswereld van jongeren, maar willen ze graag uitgelegd krijgen hoe het pensioenstelsel in elkaar zit en wat zij zelf kunnen doen.

 

Vrolijke filmpjes

Hieronder staat een filmpje dat onderdeel was van de pensioenles. Doe er uw voordeel mee.