Nieuws/Binnenland
1048342
Binnenland

Vier mannen opgepakt voor fraude met vis

Vier mannen uit de buurt van Vlissingen zijn opgepakt, omdat ze vermoedelijk hebben gefraudeerd met vis. Twee reders, een visser en een handelaar zouden een deel van de visvangst stelselmatig buiten de administratie houden en zwart doorverkopen. Daarmee zouden ze voor tonnen hebben gesjoemeld.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag gemeld. Donderdagavond is beslag gelegd op de administratie, 1200 kilo ongeregistreerde tong, een vissersschip, drie woningen, 20.000 euro contant geld en twee auto's. Het vissersschip wordt gebruikt om in het voor- en najaar tong en kabeljauw te vangen. De verdachten zouden een deel van de vangst niet in het logboek noteren om meer en kleinere vis te vangen dan volgens het visquotum mag. Ook ontduiken ze de belasting door vis zwart door te verkopen. De opbrengst daarvan wordt vervolgens witgewassen, aldus het OM.

De opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft de mannen donderdagavond gearresteerd. Ook heeft die instantie samen met de fiscale opsporingsdienst FIOD en de politie een schip, drie woningen, twee loodsen en twee garageboxen in Vlissingen en omgeving doorzocht.