Nieuws/Binnenland
1048348
Binnenland

Twitter naar de beurs

Microblogsite Twitter heeft gisteravond de eerste openbare documenten ingeleverd bij beurswaakhond SEC vooruitlopend op een beursgang. Uit de stukken blijkt dat het bedrijf met zijn beursgang een miljard dollar wil ophalen en de koers straks onder de ’ticker’ TWTR op de borden moet verschijnen. Of Twitter kiest voor een notering op de Nasdaq of de NYSE, is nog niet bekend.

Het inleveren van de formulieren door de aanbieders van de blogdienst met meer dan 200 miljoen gebruikers, komt niet als een verrassing. Eerder twitterde het bedrijf zelf al dat het de eerste, vertrouwelijke stukken bij de beurswaakhond had ingeleverd, waarmee de procedure was begonnen. Bedoeling zou zijn de beursgang voor eind november te laten plaatsvinden.

Uit de documenten die gisteravond werden gepubliceerd, bleek dat Twitter in 2012 een omzetstijging van 198% had geboekt, naar $316,9 miljoen, bij een verlies van $79,4 miljoen. Het negatieve resultaat was daarmee 38% kleiner dan in 2011.

Naar een beursgang is niet meer met zoveel spanning gekeken sinds die van Facebook in mei 2012. De koers van Facebook staat na een slecht begin nu een kwart boven de introductiekoers.

Twitter meldde gisteravond in een eigen tweet dat het document dat het bij de SEC indiende 621.359 karakters, oftewel 4.439 tweets lang is.