Nieuws/Binnenland
1048384
Binnenland

Meisje (13) zwaar mishandeld

Een 13-jarig meisje is gisteravond in Roermond zwaar mishandeld. Het slachtoffertje werd door leeftijdsgenoten met grof geweld van haar fiets getrokken en terwijl ze op de grond lag in haar buik geschopt.

Het meisje fietste rond 20.30 vanuit de Gebroeklaan naar de Bredeweg. Daar kwamen vier jongens haar tegemoet rijden. Een van hen ramde het meisje opzettelijk met zijn fiets, terwijl een ander haar van haar rijwiel duwde. De 13-jarige valt daardoor hard met haar nek op een stoeprand. Terwijl ze op de grond ligt wordt ze ook nog enkele keren hard haar buik getrapt. De jongens vluchtten na hun laffe daad weg richting de rotonde Bredeweg met de Oranjelaan.

Het meisje wist naderhand nog op eigen kracht naar huis te fietsen. Ze ligt inmiddels in het ziekenhuis. De politie kon vrijdagochtend nog geen informatie geven over haar toestand. Ondertussen is de jacht op de vier daders geopend. De politie zoekt nog getuigen van de ernstige mishandeling om de jongens zo snel mogelijk te kunnen aanhouden.