Nieuws/Buitenland
1048401
Buitenland

Schutter gedood bij Capitool

De politie in de Verenigde Staten heeft bevestigd dat donderdag een vrouw is gedood na een politieachtervolging in Washington. De vrouw zou hebben geprobeerd om in een auto door de afzetting te rijden bij het Witte Huis. Ze zou na de achtervolging die daarna ontstond, zijn doodgeschoten door de politie, meldde CNN.

De schoten vielen in straten bij het Capitool bij het Hart Senate Building aan de achterkant van het Capitool. Enkele kantoren in het Capitool werd gesloten in verband met de schoten.

Volgens de politie staat het incident op zichzelf en gaat het niet om een terroristische aanslag. In de achtervolging reed de vrouw met hoge snelheid van het Witte Huis richting het Capitool nadat ze had geprobeerd een hek te rammen bij het Witte Huis. De auto kwam in botsing met een politiewagen en raakte van de weg. De politie schoot de vrouw daarna dood. Of de vrouw gewapend was, is niet duidelijk.

Door het incident ontstond grote commotie in en rond de parlementsgebouwen. De politie rukte massaal uit. De omgeving van het Capitool werd afgezet en ook de weg naar het Witte Huis werd afgesloten.

In het Capitool op Capitol Hill zetelt het Amerikaanse Congres: de senaat en het Huis van Afgevaardigden. Zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat waren op het moment van de schietpartij aan het vergaderen. De Amerikaanse parlementariërs werden het deze week niet eens over een begroting, waarna een 'lockdown' het gevolg was. Honderdduizenden ambtenaren zijn verplicht met verlof gestuurd.