Nieuws/Binnenland
1048409
Binnenland

Henk Krol: 'Ik ben strijder, geen boekhouder'

„Ik ben een strijder in hart en nieren, geen boekhouder.” Dat schrijft Henk Krol vrijdagochtend in alle vroegte in een mail. In de verklaring legt hij uit waarom hij heeft besloten op te stappen uit de Tweede Kamer.

,,Mijn strijd is gestreden, mijn vijanden hebben gewonnen'', stelt Krol. ,,Na de publicatie in de Volkskrant is het voor mij onmogelijk door te gaan als volksvertegenwoordiger. Ik kan niet anders dan mijn functie neerleggen.'' Die krant meldde vrijdag dat Krol jarenlang de betaling van pensioenpremie voor zijn personeel bij de Gay Krant heeft ontdoken.

Op die aantijging gaat Krol in zijn verklaring niet in. Wel zegt hij: ,,Ik heb vele fouten gemaakt. Daardoor heb ik vijanden gekregen.'' Hij geeft aan de laatste jaren zich met alle overgave te hebben ingezet voor de belangen van ouderen. Maar: ,,Het was naïef van me om die strijd zo onbevangen aan te gaan. Ik had me moeten realiseren dat iedereen in Den Haag onder een vergrootglas ligt. Elk foutje uit het verleden wordt gewikt en gewogen. Als 63-jarige - het één na oudste Kamerlid - had ik moeten weten dat ik meer bagage met de daarbijbehorende vlekjes en luchtjes zou hebben dan politici die recht uit de schoolbanken volksvertegenwoordiger worden.''

Hij stelt dat de strijd voor hem altijd belangrijker is geweest ,,dan de penningen''.