Nieuws/Binnenland
1048623
Binnenland

Politie onderzoekt omgeving Apeldoorns gezin

Politieteams gaan donderdag praten met familie, vrienden en bekenden van het gezin uit de Van Roekelstraat in Apeldoorn, waar zich woensdag een drama afspeelde. In de woning werden twee kinderen van 6 en 8 jaar dood gevonden. De moeder, die gewond was, is woensdagavond aangehouden, omdat ze betrokken zou zijn geweest bij de dood van haar kinderen.

De 34-jarige vrouw is woensdag in het ziekenhuis behandeld aan haar verwondingen. Daarna is ze voor verhoor in de cel gezet. De politie heeft volgens een woordvoerder voorlopig geen andere verdachten op het oog. De vader van de kinderen, die woensdagmiddag niet thuis was, is zeker geen verdachte, aldus de zegsman.

Het sporenonderzoek gaat donderdag ook verder en er komt weer een buurtonderzoek. De politie kan nog niks zeggen over wat zich in het gezin heeft afgespeeld.

De gemeente Apeldoorn beslist donderdag of er een condoleanceregister in het gemeentehuis komt te liggen. De gemeente verzorgt samen met Slachtofferhulp opvang van mensen die bij het gezin betrokken waren.